Selecteer een pagina

Hi

Ik ben Eelco,
digitaal creatief & online marketeer

Ik ben ruim 20 jaar actief betrokken bij de realisatie van digitale concepten, websites, online campagnes en e-commerce oplossingen. Ik ben een allround online marketeer met een specialisme in zoekmachine marketing (SEO) en content creatie. Door technische en online marketing kennis te combineren met creativiteit weet ik impactvolle campagnes en hoge rankings te realiseren. Mijn motto is dan ook: Don’t compete, create.

Mijn opleidingen

VWO - VCL Den Haag

Nerd alert: Tijdens mijn schooltijd was ik druk met mijn Apple IIe, P2000, MSX met Videotel en een 9600 baud modem. 

Bachelor of ICT (HBO) - Hogeschool Rotterdam

Augustus 1998 – februari 2004
Nerd alert: Leren programmeren in Visual Basic, SQL, agile werken en UML-diagrammen maken.

Nooit klaar met Analytics / SEO / Online Marketing

Ik volg regelmatig trainingen op het gebied van Google Analytics, SEO en online marketing. Ik ben Google Analytics Gecertificeerd.

Relevante werkervaring

10/2021 - heden: EelcoWynia.nl: Interim Digital Marketeer

Als interimmer ben ik voor jouw organisatie de perfecte match als organisatie digitaal is vastgelopen.

05/2019 - 07/2021: SocialMediaBord.nl: E-commerce manager

Ik was gelukkige eigenaar van SocialMediaBord.nl, de leverancier van real life social media foto frames voor events. Totdat  corona helaas een streep zette door praktisch alle evenementen.

06/2018 - 06/2019: SiteEffect: Online Marketeer

Als online marketeer werkte ik vooral aan zoekmachine optimalisatie trajecten, zowel technische SEO (Schema.org en snelheidsoptimailisaties) als content optimalisaties. Ik heb gewerkt voor merken zoals KNAP Intitute (nu Bloy), SmileLab, Cuddblebug, Balans. Ik heb zeer moeilijke zoektermen zoals botx & fillers Amsterdam in de top 3 van Google gekregen. Ik heb diverse Instagram Shopping, Google Shopping en Ads campagnes opgezet en geoptimaliseerd.

01/2016 - 06/2018: Massimo Mioretti: CTO

Massimo Mioretti verkocht high-end op maat gemaakte mannenschoenen. Het bedrijf gebruikte een 3D-voetscanner om de perfect opmaat gemaakte schoen te realiseren. Als CTO was ik verantwoordelijk voor de techniek van het bedrijf. Ik heb het idee dat je een 3D-scan van een voet kan gebruiken om een schoen te produceren een technisch werkbare invulling gegeven.

04/2009 - 12/2015: KnowHowww: Founder

Met 5 man hadden wij echt know-how. We maakten de mooiste sites, zette sites op hoog in Google en bedachten de creatiefste concepten. We werkten onder andere voor Petplan.nl en OnderhoudNL.

11/2004 - 03/2009: Advance: Project manager

Als projectmanager was ik verantwoordelijk voor de aansturing van conceptontwikkeling, realisatie, uitbouw, exploitatie en rapportage van platformen zoals Je-echte-leeftijd.nl, StayorGo.nl en MeervoorMinder.nl. Ik heb een groot aantal virals en andere online campagnes gedaan o.a. voor KPN, KLM, Van Nood reizen, TUI, Transavia en NH Hoteles.

04/2003 - 10/2004: ISM eCompany: Project manager

Bij ISM was ik werkzaam als project manager van diverse e-commerce platformen & websites. Mijn werkzaamheden betrof het maken van requirements studies en het maken van functioneel ontwerpen. Het aansturen van design & development teams, het plannen van resources en bewaken van budgetten. Projecten waren onder andere Kruidvat, ViaVia, Privelease.nl en Unicef.

Veel gestelde vragen

Hoe starten we?

Op basis van jouw input kom ik met een voorstel. In dit voorstel staat beschreven hoeveel tijd ik aan de oplossing wil besteden. Dat kan een paar uur zijn of een paar maanden. Vind je het een goed verhaal, dan starten we na ondertekening van het voorstel. 

Hoe werken we samen (en coronaproof)? 

Het liefste zit ik bij jou op kantoor. Mocht er niet voldoende afstand gehouden kunnen we ook via Zoom of MS team contact houden.  

Wanneer kan je beginnen?

Durf ik nog niet te zeggen, maar als je contact opneemt kan ik het je vrij snel vertellen.

Wat is het tarief?

Dat ligt aan de hoeveelheid afgenomen uren en type opdracht, maar mijn tarief varieert tussen de €89 en €109 per uur excl. BTW.

Waarom zou je met mij moeten werken?

Kennis van IT

Marketing leunt op techniek. Ik ben goed op de hoogte van de (on) mogelijkheden de technologie. Je draagt ook niet zomaar de titel Bachelor of ICT.

Marketing kennis

Ik ben al ruim 20 jaar actief met online marketing bezig. Ik ben gek op  marketing boeken en blogs. En ik ben nooit uitgeleerd, ik leer elke dag weer bij.

Creativeit

Verwacht van mij een out of the box oplossing. Een nieuwe kijk op je probleem. Mijn motto is dan ook:
Don’t compete, create!

“Eelco is an absolute social media expert, designer of exceptional concepts, and out-of-the box-thinker on inventing and implementing all kinds of products for internet ( websites, newsletters, etc), always on top of all trends. He has enormous knowledge and skills. He is passionated, dedicated, creative and very professional. We worked together on several projects, business and philantropy, and I have no hesitation about recommending him.”

Annelies van der Vorm, Plantwijck bv